lördag 25 juni 2011

Fantasiblomma

Tanken är att det ska var en stoooor ros. Men det ser ju inte riktigt ut som det, så jag kallar det en fantasiblomma. Är själv väldigt nöjd med hur skiftningen från vit till knallrosa blev.

En enkel tårta, men jag är mycket nöjd.
Nu ska jag sätta igång med nästa helgs stora, men mycket spännande projekt. Ha en fortsatt trevlig helg, alla vänner!

torsdag 23 juni 2011

Till tjejerna

Mina små prinsessor är så tappra... de ser mig stå och baka nästan jämnt och sällan får de smaka. För även om jag i stort sett bara bakar till familj, vänner och bekanta så är det sällan som vi faktiskt är med på kalasen där de bjuds. Nu i lördags tittade de storögt på alla vackra rosa tårtor i köket och jag kunde riktigt se på dem att de funderade på hur i hela friden det inte skulle kunna bli nån tårta över till dom.

Så jag var ju tvungen att göra en liten en till dom också. Dom blev överförtjusta. Jag hade en bild på dem tillsammans med tårtan, men den lyckades bli raderad. Tråkigt. Men med tanke på hur mycket kort vi tar (min man har räknat ut att vi i genomsnitt tar tre kort i timmen), och att det är första gången det händer... så mår det väl vara hänt.

Glad midsommar!

lördag 18 juni 2011

Min första "riktiga" bröllopstårta

Ja, så var den nu gjord. Tårtan som jag planerat för i månader.
Helena ville ha vita tårtor med rosa rosor, eftersom hennes brudbukett skulle innehålla det. Utöver det fick jag rätt så fria händer.

Det gick fin-fint att göra tårtorna, ända tills vi skulle packa in i bilen och leverera. Då började pärlbanden lossna. Limmet höll inte av någon anledning. Gissa om jag blev stressad. Eftersom det senaste dygnen har innehållit väldigt lite sömn (då jag även jobbat heltid), så kan jag lätt säga att jag var skakig vid detta laget. Nervös, stressad och 10 minuter sen... så händer detta!

Det var inte så mycket att göra, limmade så gott jag kunde, men det hade ju släppt igen när jag kom fram. Jag bad tjejerna som skulle ställa fram tårtan under festen att justera till dom efter att de ställt dom på plats. Åh, som jag önskar att de såg ok ut när de kom fram. Förhoppningsvis får jag se några kort, så jag får veta hur det gick.

Ett annat problem var ju det att de skulle ha så mycket tårta. Mina tårtställningar räckte inte till, så jag fick göra dubbla uppsättningar tårtor, och gav serveringstjejerna instruktioner om hur de skulle fylla på med tårtor i ställningen allteftersom de tog slut.
Mycket gulliga tjejer som fick mig att känna mig en aning mindre nervös.

Sockerrus gav mig iden att väga tårtorna... Så, får jag lov att presentera, 13, 8 kg bröllopstårta!
Tårtorna var fyllda med Päronmousse, Päronbitar och AfterEight-fluff. Min favorit.
Jag försökte få till drag av brudparet. Lyckades inte superbra. Gjorde dom för små, så mycket av detaljerna i deras utseende var omöjliga att få till. Men jag hoppas iaf att de kände igen sig på något plan.

Tack så mycket, Helena och Jonas, för att jag fick äran att göra eran tårta. Hoppas den höll ihop under serveringen :S, och all lycka till er i framtiden!

torsdag 9 juni 2011

Rymd-tårta

Min mamma slutar efter en herrans massa år på sitt nuvarande jobb på fritids "Galaxen". Jag fick helt fria händer på en tårta till barnen, som inte skulle vara allt för kompliserad. Hon ville inte att det skulle bli slagsmål om eventuella figurer.


Rymdtårtan var ju given, men i sista stund satte jag ändå dit en liten raket, som symboliserar min mamma som lämnar galaxen. Tycker jag själv var lite fyndigt :-).


Tårtan togs väl emot, utan slagsmål, och inte en smula blev över.

Innehåll: Vaniljbottnar, Chokladmousse, Hallon, Hallonmousse och spacklad med chokladsmörkräm.


Foton: Privata

Lycka till, till mamma, på ditt nya jobb! Hoppas du ska trivas!