torsdag 1 mars 2012

Inställd tårta - pga magsjuka

Inte roligt, men idag blev jag tvungen att ställa in ett tårtbak pga att äldsta dottern har fått magsjuka. Min kompis dotter ville ha en barbie tårta, men jag var tvungen att göra henne besviken. Hoppas bara att de hinner få tag på nån annan tårta. Jag känner mig jättetaskig, men vad annat kan jag göra.

Så, eftersom jag nu ikväll har en massa fritid, eftersom jag inte kan baka, så ska jag passa på att visa lite tidigare obloggade bakverk.

När min lilla tjej fyllde tre, så gjorde jag ett dessert bort, som aldrig fick nåt bord ;-). Platsbristen gjorde att det bara blev vanlig fika. Men med några annorlunda och spännande godsaker.
Vaniljkakor dekorerade med Chocolate transfer sheets från Strössel och annat.Emmas kusin är allergisk mot mjölkprotein så jag bakade chokladbollar i vilka jag bytte ut smöret mot banan. Blev riktigt gott och allergivänligt :-)Cakepops gjorda på Ballerina Kladdkaka Vanilj. Täckta med Candy Melts från Strössel och Annat. Inte de snyggaste, men riktigt goda var de.
Och ifall ni inte minns ;-) så kommer här Emmas tårta igen.

4 kommentarer:

 1. Åhh det är såååå tråkigt att behöva ringa och förklara magsjukan å lägga ner baket :/ man får såå dåligt samvete... men som du skriver.. vad ska man göra...man vill ju inte smitta det vidare heller.

  Jättefina kakor ;)

  SvaraRadera
 2. Usch, jag fasar för det där! Bara jag hör ordet magsjuka, inbillar jag mig att jag mår illa. Blää! Hoppas resten av familjen klarar sig!

  SvaraRadera
 3. Trist med magsjuka. Förra året hade vi ca 8 magsjukor i huset (barnen). Var så sjukt trött på allt kräkande till slut, många inställda tårtor den våren. Har klarat oss med endast en mindre denna vår och hoppas det fortsätter så. Hoppas ni klarar er i fortsättningen!

  SvaraRadera
 4. Tack ska ni ha. Magsjukan var lindrig och alla andra klarade sig. Men det kändes ju riktigt pyton att behöva ställa in tårtan.

  SvaraRadera