lördag 9 juni 2012

Bröllop i lila och svart

Min kusin gifte sig härom helgen och jag och hennes mamma kokade ihop en plan om en överraskningstårta. Överraskningstårtor är alltid mina favorittårtor. Bröllopet gick i svart och lila, så det fick det bli.

Efter att jag fyllt tårtorna upptäckte jag till min fasa att de var för höga för ställningen. Så det var bara att såga av en bit av de undre två tårtorna. Det är därför de inte är lika stora.
För första gången använde jag endast marsipan både till dekorationer och lock. Och vilken bra marsipan sen, den kan jag varmt rekommendera. Efter att ha testat den, vill jag knappt använda sockerpasta igen. Den är från Örebro Bagerivaror och jag har köpt den hos Strössel och Annat.
Innehåll i tårtorna: Jordgubbsmousse, rårörda jordgubbar & lemoncurdmousse. Spacklad med chokladsmörkräm. Detta är utan tvekan de godaste tårtor jag gjort nån gång.

7 kommentarer:

 1. Snygga, häftigt med svarta bröllopstårtor! Nu blev jag nyfiken på marsipanen du använt, använder själv helst marsipan till det mesta och är helt nöjd med de jag använder, men skulle ju gärna testa den perfekta marsipanen. :)

  SvaraRadera
 2. Supersnygga tårtor, stressigt att de var för stora, men skönt att det löste sig i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Jättefina! och jag håller med dig om att marsipanen från örebro är den bästa! Jag tycker inte den svettas lika mycket som andra marsipaner gör heller. :)

  SvaraRadera
 4. Så coola!

  Ser ut som de tårtställningar jag har och som skall användas till bröllopstårta i sommar. Jag har haft lite ångest för just höjden på tårtorna, att dom ska få plats, och nu efter att ha läst ditt blogginlägg kommer jag mäta noga när jag gör mina tårtor. Att du lyckades skära av en bit under, när tårtan redan var fylld, är jag mäkta imponerad av!

  SvaraRadera
 5. Jättesnygga! Ovanligt men fräckt med svarta och lila bröllopstårtor!

  SvaraRadera
 6. Håller med om att det är högst ovanligt men så snyggt med svarta tårtor (och lila detaljer gör det hela bara snyggare). Jag är också jättenöd med örebros marsipan. Jag modellerar en del i den också.

  SvaraRadera
 7. Kanonfina...jag håller med dig, kavlingsmarsipanen är bara helt underbar. Jag har faktiskt inte täckt med SP sedan jag började med den för några månader sedan. Godare är det ju med ;)

  SvaraRadera