torsdag 16 maj 2013

Triathlon- bröllopstårta

I vintras fick jag en förfrågan som jag till en början tyckte verkade helt omöjlig. En klassisk bröllopstårta med en hint av Triathlon. Åh, som jag funderade på detta. När bruden, Emelie, själv föreslog nåt i stil med min bowling/teater tårta så trillade kronan ner. 

Eftersom brudparet är grymma triathleter så såg jag framför mig hur de inte riktigt hade tid att gifta sig... hur de (i tårtvärlden) kom cyklande, slängde sig av cyklarna  krängde av sig blöta våtdräkter, hoppade i bröllopskläderna och klättrade snabbt upp på tårtan för att gifta sig.  

Jag vet inte om budskapet riktigt gick fram. Tårtan blev så pass liten att jag inte fick plats med cyklar, som jag hade tänkt. Och små springskor åkte i sopen flera gånger innan jag gav upp. Så det fick bli bara några tillbehör, men de försökte jag efterlikna så mycket som möjligt. På bilderna jag hade fått slogs jag av hur mycket vattenflaskor de hade på sina cyklar, så flaskorna fick vara med som symboler för cyklingen.  


 Här är resultatet. Bruden hade en helt fantastisk klänning som var jättesvår att efterlikna i sockerpasta. Försökte med riktigt tyll först, men det gick inte alls. Men den största utmaningen med brudparet var nog ändå att få dem att stå. I vanliga fall brukar jag "luta" hela skapelsen på brudens klänning. 


Tårtans Innehåll: Vaniljbottnar, jordgubbar, jordgubbsmousse, ett tunt lager lemon curd och citronmousse. 


 Kärlek...


Här på baksidan ser ni alltså Triathlon tillbehören. Inte så många som jag hade velat, men förhoppningsvis kände de igen "sina" saker. 


Emelie skrev så här till mig efteråt:
"Tusen tack för den fantastiska tårtan! Den var underbar!!"

och så skickade hon följande bilder...

Foto: Erik Strand
Foto: Erik Strand
Foto: Erik Strand
Stort Grattis till er, Emelie och Karl-Johan! Jag önskar er all lycka i framtiden!

1 kommentar: