söndag 3 augusti 2014

Bröllopstårta i hårdrockstema

God kväll!

För ett par veckor sedan gifte sig min vän med sitt livs kärlek och jag fick äran att göra tårtan (tårtorna). Vi spånade gemensamt fram en skiss på en tårta i svart och vitt, med döskallar och deras logo (som fanns med på allt från inbjudan till Whiskyflaskorna). Tårtan skulle ha ljus botten, hallonmousse med chokladcross, rårörda hallon och chokladmousse. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt och dekorerad med sugarpaste och marsipan.
Eftersom bröllopet gick av stapeln mitt i värsta sommarhettan så gav jag mig inte på att göra nå högre än två våningar. Det fick bli fler tårtor på sidan av istället. 

Tårtorna skulle resa tio mil i bil och denna helg skulle temperaturen ligga ett par grader över 30. Så man kan lugnt säga att jag var nervös. Till på köpet så hade jag bestämt mig för att köra det svarta i marsipan istället för sugarpaste. Vi vet ju alla att marsipan svettas ymnigt, oavsett underlag. Men det var bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. Maken byggde en kyllåda stor nog för alla tårtor och i ett par dygn innan den skulle bakas stängde vi alla dörrar, fönster och persienner och körde AC för fullt. Jag lyckades få ner temperaturen i köket till ca 26 grader (köket ligger så AC:n inte riktigt når in där). 

Men i slutändan så gick allt bra. Det svarta på tårtorna glänste mer än övriga tårtan och jag glömde putsa upp diamanterna, men det är småsaker som jag kan leva med. Temperaturen i makens hembyggda kyllåda låg på 6 grader när vi kom fram. Så sjukt bra hade jag aldrig kunnat drömma om att de skulle fungera. 

 Hela godisbordet med tårtorna i centrum.


 Bruden ville ha banden "slarviga". Oh, vad det var svårt. Att inte vira perfekt raka varv runt tårtan. 
 Hihi, svarta marsipankulor som svettas ymnigt ;)
Det är sällan jag fotas med mina tårtor så jag kunde inte låta bli :). 

Hoppas ni har det bra i värmen. 
Kram på er!!

1 kommentar:

  1. Verkligen fantastiska tårtor! Stilrena med en tvist!
    Och de "slarviga" banden var läckra!

    SvaraRadera