måndag 25 januari 2010

Arbetslös


Jaha, så var man då arbetslös. Har iofs bara mig själv att skylla eftersom vi flyttade under min mammaledighet, till en ort där jag visste att det var dåligt med jobb. Men det känns jobbigt ändå. Trodde innerst inne att det skulle ordna sig och jag skulle slippa anmäla mej på arbetsförmedlingen. Nu blev det inte så, och idag har jag spenderat en timme på arbetsförmedlingen.

Så jag insåg idag när jag satt hemma själv, barnen på dagis, och slösurfade på andras fina pysselbloggar... att det där skulle jag kanske ha tid med nu. Det känns helt sjukt att ha barnen på dagis medans jag går hemma, men det är visst så det funkar. Inge dagis, inge ersättning.

Så vad pysslar jag med. Jag håller framförallt på med scrapbooking. Vill dokumentera varje lite grej som händer i mina barns liv, men ligger naturligtvis hopplöst efter.

Så gör jag kort, lite ofrivilligt nästan. Känner ofta press på mej att få fram kort till alla födelsedagar och speciella tillfällen. Har på senaste tiden börjat säga till mig själv att om jag inte har tid eller inspiration, så kan man köpa kort... de som får ta emot dem har förhoppningsvis förståelse för att man inte hinner.

Min stil är rätt så avskalad, men jobbar på att få in fler detaljer i mina LO´s och kort. Jag gillar att arbeta efter skisser och liftar ofta andra scrappare.

Här kommer ett första smakprov på ett kort jag gjort.


Stämpeln är från underbara The Greeting Farm. Och titeln är gjord på Silhuetten.

Sen har jag ett lite mer kladdigt pyssel. Nämligen tårtmakeri. Började med det när minstingen skulle döpas i Juni -09. Letade runt på nätet och bad en massa duktiga tårtmakare om att få beställa. Eftersom jag blev ignorerad av alla jag kontaktade så bestämde jag mig för att göra tårtorna själv. Hur svårt kunde det vara ;-). Tycker att jag har lyckats riktigt bra, och det är en riktigt kul hobby. Men det kräver mycket planering och förberedelser.
Här kommer en bild:

Foto: Privat

Tårtan är från stora tjejens 2 års dag.

Nu ska jag ta och hitta på nåt att servera till middag, så maken inte tror att jag har setat här hela dagen... min första "hellediga" dag ;-)

Ha en superbra måndagskväll.

1 kommentar: