torsdag 25 augusti 2011

Tårta till Loke

Att få nyheten att min min lilla brorson fötts, var ett lyckorus som naturligtvis ledde till tårar. Att sedan 20 minuter senare få höra att han skulle köras med ambulans till Lunds hjärtavdelning fick mitt eget hjärta att stanna. Denna gång, mycket mera tårar.

Att bebisar ska födas utan komplikationer känns på något sätt självfallet, och när det inte blir så så omsluts man av känslor som är svåra att sätta ord på. En känsla av hjälplöshet som är fruktansvärd. Jag kunde inte tänka på något annat, gick runt med mobilen i handen och väntade otåligt på min lillebrors alla samtal. Han ringde ofta och uppdaterade mig och att höra oron och sorgen i hans röst var fruktansvärt.

Jag kan ju bara föreställa mig hur min bror och min svägerska kände sig under denna tiden. Det måste ha varit ohyggligt. Jag gråter bara jag tänker på det.

Som tur var visade det sig att lilla Lokes hjärtfel rätade till sig och efter mycket prover och undersökningar var läkarna överens om att han skulle bli helt återställd.
Lättnaden var total. Lyckan oändlig. De skulle få ta med honom hem.

Vi skyndade oss att packa och fixa för att åka de 50 mil som skiljer oss åt. Jag ville naturligtvis göra en tårta. Men alla motiv kändes på något sätt meningslösa. Bestämde mig till slut för att göra ett par Converse. Jag som svurit att jag aldrig mer skulle ge mig på dessa skor :-). Men denna gång gick det förstås fortare, ett par timmar bara. Men så blev de ju inte lika snygga som de första heller. Resten av tårtan skulle vara enkel, och jag mindes Sockerrus regnbågstårta. En sådan fick det bli. Tack, Sockerrus för inspiration och recept!!
Avslutar med en bild på mig och min vackra brorson, Loke. Välkommen till världen lilla vän! Och en stort grattis till Micke och Lina till er fantastiska lilla son! Älskar er alla!12 kommentarer:

 1. Rörande.. och en väldigt fin tårta!

  SvaraRadera
 2. Loke hälsar och tackar för tårtan ;-) Det var absolut de jobbigaste jag någonsin varit med om. Och det var väldigt svårt att ringa och berätta för dig att han inte mådde bra. Men nu mår han bra och skriker, bajsar och sover :-D Tack syster för allt stöd du ger mig och alla fina tårtor. Älskar dig. // Lillebror

  SvaraRadera
 3. Åhhh...blir tårögd bara av att läsa det. Fantastiskt att han mår bra nu!:) Och tårtan lika imponerande som alltid!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att han mår bra nu, usch så hemskt! Jag sitter här med tårar i ögonen, jag kan inte ens föreställa mig hur det måste ha känts =/

  Tårtan är dock fantastiskt fin! Jag hittade precis hit, och jag är väldigt imponerad av dina skapelser =D

  SvaraRadera
 5. Fy vad jobbigt, jag blev också tårögd när jag läste! Vilken tur att det gick bra!!
  Tårtan är superfin, jag har också gjort regnbågstårta och det är ju det finaste som finns!!! :)

  SvaraRadera
 6. Ojj.. förstår de skräck timmar ni alla fick gå igenom. skönt att läsa att den lille killen nu mår bra.. Härlig tårta du gjorde till honom. man blir glad av den och en regnbåge betyder ju lycka. Härlig förg på skorna och de blev super fina

  SvaraRadera
 7. Skönt att höra att lille Loke piggade på sig till slut!
  Han kommer nog bli väldigt glad att ha en faster som kan baka så fina tårtor som han kan mumsa på när han blir lite äldre :)

  Supåerfint med regnbågsmönstret i tårtan!

  SvaraRadera
 8. Åh vad skönt att det löste sig! Förstår att det måste varit oerhört oroande för er alla, hu så hemskt!
  Jättefin tårta och härligt med regnbågsfärgerna :). Du gör helt underbara tårtor!

  SvaraRadera
 9. Oj så dramatiskt och vad väldigt skönt att det löste sig. Jag får alltid en knut i magen när man hör om barn som är sjuka...

  Gillar de där conversen, har själv aldrig haft anledning att göra dem, men vem vet någon dag kanske ;-)

  SvaraRadera
 10. Blir tårögd bara av att läsa! Tur att de löste sig iaf. Tårtan blev iaf superläcker =)

  SvaraRadera
 11. Tack alla för era gulliga kommentarer. Det var en jobbig tid. Nu har iaf Loke haft ett slutligt ultraljud på hjärtat där det visade sig att han är helt återställd. Så himla skönt!

  SvaraRadera
 12. Men oj vad jag rös när jag läste ditt inlägg! Vad skönt att det löste sig! :-) Har själv varit med om en dramatiskt förlossning som hade kunnat gå riktigt illa men som tur är resulterade med en helfrisk liten kille :-)

  Tårtan blev jättefin! Att det är en regnbågstårta som gömmer sig under gör den bara ännu läckrare! Glad att kunnat inspirera :-)
  Stor KRAM till dig!

  SvaraRadera