måndag 23 juli 2012

Blommig födelsedagstårta

Min vän Maria ville som vanligt ha en tårta på sin födelsedag. Som vanligt fick jag fria händer. Jag ville göra nåt stilrent och samtidigt vackert. Detta blev resultatet.

 Tårtan innehöll mina nya favoritsmaker: vaniljbotten, lemoncurdmousse, jordgubbsmousse och grädde med färska jordgubbar. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt och dekorerad med sockerpasta.

Hoppas ni inte störs för mycket av den stora märkningen av fotona. Efter Amelias tårttävling (jag kom inte till final) så hamnade två av mina tårtor på nån slags sida där redaktionen valt sina egna favoriter. Mycket smickrande förstås, men de hade klippt bort mina vattenstämplar. Får man göra så? Jag tyckte inte det kändes helt ok. Så hädanefter tänker jag göra det lite svårare.

Kram på er!!

13 kommentarer:

 1. Tårtan är jättejättevacker! Otroligt fint med de vita blommorna och så monogrammet i mitten, och det fina kantbandet. Ja, allt är fint. :) Tråkigt med bilderna. Borde själv också fixa vattenstämplar, vet bara varför det inte blir av...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen Tack Tove! Ja, du borde verkligen fixa vattenstämplar, dina fina tårtor är nog lovligt byte för bildstöld.

   Radera
 2. Vilen söt!! Vad fint det blev med bandet längst ner som komplement till allt det vita! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det var det jag oxå tyckte, att det behövdes nåt som inte var vitt.

   Radera
 3. Vilken vacker tårta!! Härligt med typ allt i samma färg :) Vad knepigt att de klippte bort vattenstämpeln, så borde de väl ändå inte få göra? Förstår att du gör som du gör :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Milli! Nej, jag tror inte får göra så. Ok, jag får väl skylla mig själv som deltog, men ändå.

   Radera
 4. Nu när jag läste ditt inlägg här så gick jag och kollade på min tårta (som också blev utvald av Amelia) och dom har tagit bort min "tag" också. Jag har ingen vattenstämpel i regelrätt meningen men jag skriver allltid min bloggs namn på bilderna.

  Jag är ganska övertygad om att man INTE får göra så, och är också ganska övertygad om att dom vet det.

  Eller - bockade vi i något "finstilt" när vi la upp bilderna? Minns inte :)

  Jättefin tårta har du gjort! Så stilren och vacker. Det är ju det som är så kul med att göra tårtor, ibland får man "vräka" på med färg och form när man t.ex gör barntårtor, och ibland får man plocka fram en mer stilren design.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev till Amelia, svaret jag fick var att vi kryssat i en ruta där det stod att jag godkänner att de publiserar mina bilder inom bonnier. Jag mitt pucko trodde i det läget att det endast gällde tävlingen. Vidare sade hon att det inte fick plats i deras "mall" att skriva ut namn under bilderna i galleri.

   Ok, allt det kanske är som det ska, men de får fortarande INTE klippa bort stämplar. DE har ju manipulerat våra bilder. Jag blir lite irriterad. Hon sa att hon kunde plocka bort mina bilder om jag ville... men samtidigt vill man ju även ha dem där, är ju faktiskt lite stolt över att bli utvald. Lite löjlig är man ju :-).

   Radera
  2. Misstänkte att det var nån liten kryssruta... men som sagt - tror inte dom får göra så ändå i andra sammanhang.

   Löjlig får man vara - jag blev också glad att bli utvald :)

   Radera