torsdag 9 augusti 2012

Ny favorit

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i marängtårta. Men häromdagen när vi var på middag hos goda vänner blev vi bjudna på marängtårta med glass och jordgubbar. Det var så gott. På natten så drömde jag om denna tårta och började fundera på vad med man kunde göra med marängbottnar och glass. Jag vaknade med ett "Självklart!"

Jag älskar marängswiss... i alla former. Detta har säkert gjorts massor med gånger men jag har aldrig testat det. Och som tur var var det svärfars födelsedag, så då hade vi en anledning att göra den :-).

Tänkte först göra bananmousse att ha i, men tidsbristen bestämde att det blev vanliga bananer. Men oj, vad gott det blev. Och så lätt!

Vi ska äta middag hos mina föräldrar ikväll och då tänkte jag sno ihop en sån här igen. Man kan ju göra det komplicerat, men om man vill göra det lätt så tar man köpta marängbottnar, glass, chokladsås, bananer, vispad grädde och chokladdekorationer (hjärtan, stjärnor eller vanligt strössel). Blanda och ös på så mycket man känner för. Ät och njut!

4 kommentarer:

 1. Åh marängswiss som är så gott, borde verkligen testa den här tårtvarianten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, testa det, Rebecca! Jättegott. Och lite mer "fancy" än att röra ihop allt i en skål.

   Radera
 2. Men guuud så gott! Jag har vart sugen på marängswiss hur länge som helst & blir ju inte mindre sugen nu direkt ;)

  SvaraRadera