tisdag 17 december 2013

Mitt allra första pepparkakshus

Så var det gjort. Mitt första pepparkakshus någonsin. Men det var nära att det inte blev nåt alls. Bitarna hade legat klara i veckor utan att blivit ihop byggda. Men så, igår kväll, som genom ett trollslag så fick jag plötsligt för mig att bygga ihop det. Oj, vad roligt det var. Jag använde Sweetopias fantastiska mall och tutorial. Det var riktigt lätt och inte alls den utmaning jag fasade. Mycket av idéerna kommer även från hennes otroliga hus i varierande färger och former, men några detaljer har jag kommit på själv. Och så fick jag "försvenska" mitt hus lite och använda godis som finns här. Så det blev gamla hederliga non stop, strössel och marshmallows.

Spritsning har aldrig varit min starka sida... istapparna var en riktig utmaning :). Men det gick bra tillslut. Jag använde även här Sweetopias recept på Royal Icing. Både till ihop-klistrandet och dekorationerna. För att göra istapparna spädde jag med en gnutta till vatten. 
Taket har jag strött glitter över för att få ännu mer snökänsla. Hoppas ni kan se det på bilderna. 
Hoppas ni alla har det bra där ute i julstöket. Låt det inte ta knäcken på er. Som många ofta säger till mig (the overachiever ;)) "Jul blir det tillslut i alla fall". 

Stora julkramar till er alla!
PS. Låt mig gärna veta vad ni tycker om mitt lilla hus. Jag blir så glad av era kommentarer :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar