tisdag 17 augusti 2010

Vovvar och Missar

Helgens andra tårta... fullproppad med djur. Det var denna som blev en aning för knölig. Men dom som skulle ha den verkade gilla den, så jag antar att jag "kom undan med det" ;-).

Hur gör ni andra tårtbakare för att sockerpastan inte ska spricka när ni gör figurer. Jag har stora problem med att den blir för torr, är det för att jag knådar den för mycket? Det stör mig så mycket när jag inte får saker perfekta. Nån som har nåt bra tips?

Denna tårta innehöll:
Ljus botten
Chokladmousse
Jordgubbar
Jordgubbs och rabarbermousse
Spacklad med chokladsmörkräm.

Beställningen löd: En tårta i blått och silver, med en stor grå hund, en mindre svart (med bruna och vita fläckar) hund, en gråspräcklig katt, en vit katt med svarta fläckar och en vit/svart/orange katt. Det var en riktig utmaning ;-), men roligt!!

Foto: Privat

10 kommentarer:

 1. Vilka fina små husdjur du gjort, jättefin tårta

  SvaraRadera
 2. Vilket jobb! Supergulliga katter, med tungorna som sticker ut :-)

  Vet inte vad du använder för SP när du modellerar, men jag gör egen och den blir i princip aldrig torr. Blandar ofta MP och SP när jag modellerar figurer.

  Men det syns iaf inte att det skulle ha spruckit något måste jag säga.

  SvaraRadera
 3. vilken underbar tårta med alla hundar och katter!!

  den ser inte alls knölig ut tycker jag, den är jättejättefin!

  SvaraRadera
 4. Så söta! Du är jätteduktig på att modellera.

  SvaraRadera
 5. Sååå söta!!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Underbar tårta - precis som alltid =) Jag gör på samma sätt som Maria, blandar modelleringspasta med sugarpaste, ungefär 50/50. Tycker det fungerar riktigt fint! Smidigt att jobba med, och dessutom stelnar ytan lite lagom så att figurerna "bär upp" sig själva.

  SvaraRadera
 7. Vilken fin tårta, supersöta katter och hundar! Om jag nångång gör en katt-/hundtårta får jag nog komma hit först för att få inspiration. :-)

  SvaraRadera
 8. Men gud Therese vilka underbara tårtor du gör!! :) Jätteduktig verkligen!! Om jag hade vetat det hade jag lätt beställt en Hello Kitty-tårta till Jonnas 4-årsdag i maj. Hur mycket tar du för tårtorna?

  Rebecka S.

  SvaraRadera
 9. Tack alla för era värmande kommentarer!

  Jag använder oftast bakels som jag blandar med cmc för att få modelleringspasta. Men ibland även ren sockerpasta. Det är nog jag som knådar och pillar för mycket ;-)

  Rebecka: Tack! Kul att du gillar dom. Det finns ett inlägg om beställningar, men jag sätter individuella priser utefter vilka önskemål som finns. Skicka ett mejl med önskemål så skickar jag prisförslag. Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. MEN så fina tårtor du gör! Helt fantastiska moddelleringar. Och jag har först hittat hit nu, men det ska jag ta igen =)

  SvaraRadera