söndag 15 augusti 2010

X marks the spot!

Helgen har varit hektisk. Jag är verkligen en tidsoptimist. Hade beställningar på två tårtor tills idag. Sent igår kväll så fyllde jag båda och täckte den ena... värmen och fukten var INTE mina vänner. Den blev så knölig att jag nästan skämdes när de kom för att hämta den.

Men den jag tänkte visa idag var den andra tårtan. Den tårtan som flickorna och jag hade med oss till dagens sjörövarkalas. Det är helt otroligt att jag ens fick klart den... kände mig som om jag var med i ett avsnitt av Ultimate Cake Off. Jobbade nonstop, från det jag vaknade till 3 minuter innan vi var tvungna att åka iväg på kalaset. Men den blev en hit. Födelsedagsbarnet älskade den!

Den innehöll:
Ljus botten
Chokladmousse
Färska Blåbär
Blåbärsmousse
Spacklad med chokladsmörkräm.

Dekorationerna gjorda av sockerpasta, gumpaste och sanden är muskodavosocker.

Denna del av tårtan var inspirerad av denna tårta som Hanna med bloggen Bakfnatt har gjort. Tack Hanna för inspirationen!

Foto: Privat
Detta var mitt första försök att göra en människa, och jag är rätt så nöjd. Han blev lite knölig pga att jag fingrade lite för mycket på den... måste lära mig att sluta när jag är på topp ;-). Ha en bra söndagkväll, mina vänner!!

6 kommentarer:

 1. Vilken söt, fin och rolig tårta med en underbar sjörövare på toppen! Gillar verkligen uttrycket och detaljerna, exempelvis att skattkistan har försetts med ett lås, och att skattkartan är nött i kanterna! Roligt att min dykartårta har inspirerat, tack för länkningen =) Ha en fin fortsättning på kvällen!

  SvaraRadera
 2. Vilken söt liten sjörövare. :-)
  Jag säger det igen: du är SÅ duktig!
  Jag gillar inte heller värmen, allting bara klibbar.

  SvaraRadera
 3. Jättefin söta, så härliga detaljer, sjörövaren blev ju så fin

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar tårta!! Så himla fin!

  håller med om att fukten och värmen inte är helt lätt att komma överens med när man ska göra tårtor! Gäller att arbeta snabbt och ha kylen redo :)

  SvaraRadera
 5. Ojoj, så jättesöt tårta med härliga detaljer! Förstår absolut att barnen gillade tårtan! :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastiskt fin tårta! Sjörövaren är ju supergullig! Och skattkistan är ju alldeles bedårande i sin litenhet :)

  SvaraRadera