tisdag 31 augusti 2010

Sockerpärlor

I helgen är det dags för min guddotters dop. Jag ska naturligtvis göra tårtorna. Annat än det så är det lugnt på tårtfronten. Jag har pysslat med dekorationerna i några dagar, blommor och fjärilar ska det bli.

Ja, visst ja, i slutet på förra veckan så ägnade jag mig åt en riktigt nördig sysselsättning. Tårtnörd that is! Och flera gånger medans jag gjorde det så tänkte jag "har man inte jobb så skaffar man sig". Har nämligen sorterat strössel... nej, inte strösselburkar utan
s t r ö s s e l, ett och ett korn av Dr. Oetkers "Golden" socker pärlor. Tycker de små pärlorna är så fina (och jag har inte hittat små vita med sån glans nån annan stans) och använder de ofta i mitten på blommor (som här tex), men jag klarar inte av att de är mixade. Jag får alltid börja med att sortera. Så i ett infall av framförhållande så sorterade jag en hel burk... Jag höll på till och från i 3 (!!!) dagar!

Snälla Dr.Oetker, börja sälja färdigsorterat strössel!

6 kommentarer:

 1. Har också suttit och sorterat just dom sockerpärlorna , men jag var då ute efter de guldfärgade :-) till mina blommor, fast jag sorterade inte hela burken, vi får nog börja maila dom så de säljer de färdigsorterade i vit och guld :-D ,

  SvaraRadera
 2. Haha, du är för härlig!! Tanken har slagit mig också, men jag har aldrig kommit så långt att jag har tagit tag i det ;-)

  SvaraRadera
 3. He he, vad skönt att höra att det inte bara är jag som utsätter mej för detta tålamodsprövande pilljobb!! :)

  SvaraRadera
 4. Hihi... jag har tänkt göra samma sak. Men tre dagar jag har inte lust att sitta. Hittade de här:
  http://www.strosselannat.se/strossel/nonpareils/vit-mini-50-g.html
  Ser ut som vita små strössel, vet inte om det är glans på dem.

  SvaraRadera
 5. Hihi, Annica: jag håller med dig... skönt att se att jag inte är ensam om denna galenskap :-).
  Erika: ja det ser ut som smått vitt, men ser inte lika glansigt ut... men det skadar inte att testa, nu har jag ju iofs ett tag framöver ;-)

  SvaraRadera
 6. köpt på Willys DR Oetker små vita perlor, de kostade ca 25kr. Vet inte om de hade guld färjade.

  SvaraRadera