måndag 6 september 2010

Wildas dop

Jaha, så var det då klart... lilla Wildas dop. Vi körde ner tidigt fredag morgon och kom hem igår kväll. Alldeles för kort tid att vara där när man åker 55 mil enkel resa.

Jag har ju fått den stora äran att vara Wildas gudmor, och jag är så glad för det. Hon är världens goaste unge och skrattar åt allt och alla.

Tårtorna då. Det var sagt två stycken, så jag tog med mig material för att kunna göra dom på plats. När jag kom ner insåg jag att de trots allt önskade tre tårtor... så det var bara att improvisera. Fick köpa mousser på Citygross, men det svåraste var att jag varken hade tårtbricka eller kartong med till en tredje tårta. Det slutade med att jag fick ta tallriken från brorsans mikro och sätta den på... det gick riktigt bra. Den tredje tårtan lämnade dock aldrig kyskåpet eftersom det bara gick åt en och en halv ;-).

Tårtorna innehöll:
Ljus och chokladbotten
Chokladmousse
Blåbärsmousse
Färska blåbär
Spacklad med chokladsmörkräm

Den tredje tårtan fick hallon och hallonmousse ist för blåbär.

Jag är särskilt nöjd med diamanterna som jag hittade på Strössel och Annat det gav tårtorna en lyxigare känsla. Framförallt eftersom jag var tvungen att dela dekorationer till två tårtor på tre (tyckte de blev lite tomma)så tycker jag diamanterna räddade helhetsintrycket.

Så här fina blev tårtorna på fikabordet.
Kan inte låta bli att avsluta med en bild på mig och Wilda.

12 kommentarer:

 1. Verkligen jättefina!!
  Hur har du gjort blommorna?

  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Tack Karin! Blommorna är gjorda av femblads blomutstickare i tre storlekar. Har använt ett balltool för att få bladen tunna och fina och nypt dom lite längst ut. Mitten
  är gjord av en kula som jag rullat i lim sedan de vita små kulorna från föregående inlägg. Slutligen penslade jag kulan med lila pulver.

  SvaraRadera
 3. Underbart fina tårtor! Gillar dekorationerna, placeringen av dem och tycker att de är i precis lagom mängd =) Kul med mitten på blommorna, det var ett annorlunda uttryck, och sådant är alltid kul att se =)

  SvaraRadera
 4. Jättefina tårtor. Väldigt fina färger. Blommorna är helt underbara. Som Karin skriver ovan så får du gärna visa hur du gjort dem.

  SvaraRadera
 5. Så fina tårtor! Tänkte också fråga hur du gjort de i mitten på blommorna men såg att du skrivit om det här :) Men istället så frågar jag hur du gör för att trycka ut bokstäver och få dom så fint? Jag tycker de är så pilligt och pastan vill lixom fastna i utstickaren men du kanske använder någon specialpasta?

  SvaraRadera
 6. Inte nog med att dom är jättefina dom var jättegoda också.

  SvaraRadera
 7. Åh, vilka fina tårtor!! Blommorna är superläckra!

  SvaraRadera
 8. Ja dom var verkligen fina och super goda. du är jätte duktig syrran!

  SvaraRadera
 9. Vilken snygg tårta, så fina blommor och så härlig färg på tåtran

  SvaraRadera
 10. Vilka jättevackra tårtor! Väldigt fina blommor. Passade extra bra en sommardag ;-)

  SvaraRadera
 11. Tack alla, för era värmande och fina kommentarer. Jag blir så glad!

  Milli: Jag använder bokstavsutstickare rån FMM (men det hade du kanske redan räknat ut). Funkar med alla sorters pastor, men lättast är det med flowerpaste eller modelleringspasta. Se till att den utkavlade pastan ligger löst på underlaget och att den är riktigt tunnt kavlad. Mjöla sedan utstickaren med majsstärkelse eller florsocker. Tryck ut och gnugga runt så du är säker på att du kommit igenom ordentligt.

  Sedan kommer det lilla tricket, man får snärta ut dom ur formen... håll ena änden rätt nära bordet, böj upp andra änden och släpp den ner mot bordet med en snärt. Brukar funka riktigt bra, men det händer även att de flyger all världens väg ;-).
  Hoppas du förstår hur jag menar.
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 12. Nu först såg jag svaret.. Tack så jättemycket :D Ska prova detta nästa gång :)

  SvaraRadera