torsdag 9 september 2010

Rosor

Under de 1.5 åren jag har hållit på med tårtbak så har jag aldrig haft nåt intresse av att göra rosor (tycker det känns för vanligt på nåt sätt) tills igår.

Jag ska nämligen inom en rätt snar framtid göra en bröllopstårta (min första *yey*), och jag har spånat och jobbat på brudparet en tid... så slog det mig plötsligt, resten av tårtan då?

Så idag har jag gjort rosor... riktigt roligt. Ska ta en bild och lägga ut snart. Önskar bara att jag hade en större fem-blads-blomutstickare. Det blir med andra ord små rosor, men det får duga.

2 kommentarer:

 1. Roligt, precis så tänkte jag innan jag fick en beställning av en bröllopstårta med rosor på. Då var det bara att lära sig.

  Funkar ju bra att göra dem på fri hand, men om man ska göra många så underlättar det verkligen med utstickare.

  Jag gjorde ca 80 stycken till slut så efter det är jag inte så sugen på rosor längre...vet inte hur din tårta ska se ut, men ett tips kan vara att göra dem i lite olika nyanser så blir det mer verklighetstroget.

  Lycka till! :-)

  SvaraRadera
 2. Oj, 80 stycken tänker jag inte göra ;-), beställningen är på lättare dekorerade tårtor, men man vill ju iaf att de ska var ståtliga...
  Bra tips om olika nyanser, har oxå funderat lite på det, men tårtan ska gå i vitt och blått och jag har dåligt med pulver o dyl i blått, så det får bli helvita med lite glitter på bara. Funderade ett tag att pudra dem i lite rosa, men kom fram till att jag inte vill bryta färgtemat för mycket.

  SvaraRadera