söndag 12 september 2010

Bröllopstårta.

Nu kan jag avslöja att bröllopstårtan var för denna helg, paret som skulla ha den hade nämligen bara bjudit in gästerna för dop, så skulle de överraska med bröllop. Och varför inte, när man ändå är i kyrkan ;-). Vi har gemensamma bekanta och därför kunde jag inte skriva nåt som kunde avslöja deras planer. Men nu så.

Jag har jobbat på brudparet en tid, och var nära att ge upp flera gånger, men tillslut fick jag till det.

Det finns mycket att önska i modelleringstekniken, men jag är ändå glad att jag fick till igenkännande drag.

Jag erbjöd dem att göra tårtan på tårtställningen som lillebror gjort (den här), men de ville hellre ha tre som stod individuellt.
På den ena tårtan står brudparets namn och på andra tårtan står den lilla pojkens namn.

Det var mitt första försök med rosor, och en stund var jag så nöjd med mig själv som klarade att göra dom, men efter ca 10 stycken var jag mer än lovligt trött på att göra dom :-), blir nog inte så mycket rosor för mig i framtiden.

När jag nästan var klar med dekoreringarna och skulle ta ett steg tillbaka och se vad mer som behövdes, så drog jag ner burken med blommor i golvet!! Vilken miss! Nåja, beslutet var enkelt, de var klara ;-).

Foto: Privat
För att vara mitt första försök på en bröllopstårta så är jag riktigt nöjd med min prestation, och paret verkade nöjda, vilket var det viktigaste av allt.

För er som undrar hur jag hann med 5 tårtor på en helg... jag hade gjort de flesta dekorationer i förväg. Fyllde och täckte traktortårtan på fredag kväll. Dekorerade den på lördag morgon. Så fort den var hämtad började jag fylla bröllopstårtorna (sedan fick jag oväntat besök i några timmar). På eftermiddagen ringde jag bruden och hon frågade om hon fick hämta de på lördag kväll ist för söndag morgon. En utmaning... naturligtvis tog jag den och sen var det bara att gasa på. Jag sa till henne ca 22.00 och 21.47 var jag klar. Det var jätteroligt, jobbar visst som bäst under press ;-). Efter att de hämtat tårtorna, fyllde och täckte jag min egen tårta och i morse dekorerade jag den.
Så gör man 5 tårtor på en helg , hihi, bara lite mallig ;-).

16 kommentarer:

 1. Så fina tårtorna är!! Har sagt det förut, jag vet, men jag gillar verkligen ditt uttryck!! Verkligen bra jobbat med så många tårtor på en och samma dag - du har all rätt att vara stolt över det ;-)

  SvaraRadera
 2. Åh... vad duktig du är. Brudparet är ju helt fantastiskt! Vilka detaljer. Brudbuketten är superfin, ögonen, den lilla bebisen... jag skulle kunna räkna upp allt. Vilket jobb att göra allt det där.
  De andra tårtorna var också jättefina. Rosorna, som du sa att du jobbat mycket med tidigare, blev jättefina och vitt och blått är så stilrent och snyggt ihop.

  SvaraRadera
 3. Åh vad fina de blev =) Brudparet och lille bebisen är ursöta. Älskar ögonen. Tycker du ska vara superdupernöjd =D

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tårtor, brudparet och bebisen blev så fint

  SvaraRadera
 5. Jättefina tårtor! Du ska verklöigen vara nöjd :) Brudparet och bebisen var ju jättefin och ögononen var ju såå fina då :)Bra gjort att hinna med 5 tårtor på en dag! Jag gjorde två på en dag och de tyckte jag var stressigt hehe (hade dock inte förberett någonting alls mer än bakat tårtbotten).
  Hur gör du föresten för att trycka ut bokstäverna så fint? Jag tycker alltid att de fastnar i utstickaren och de blir då väldigt pilligt. har du något knep?

  SvaraRadera
 6. Tack alla! Vad roligt att ni gillar dom! Jag blir verkligen jätteglad!

  Milli: Svarade dig på frågan om bokstäverna i kommentarerna på detta inlägg: http://thumman.blogspot.com/2010/09/wildas-dop.html#comments
  Funderade samtidigt som jag skrev det hur jag skulle få dig att se det... hoppas du ser det nu :-), fråga igen om du inte förstår hur jag menar så ska jag försöka utveckla.

  SvaraRadera
 7. Ah, försökte skriva en kommentar här tidigare, men det ville inte komma med...

  Tyckte i alla fall att det hur bra som helst! Brudparet blev helt perfekta :-) väldigt imponerad att du lyckades att få dem att stå upp - jag har inte vågat mig på det av rädsla att de ska trilla ;-)

  Men som sagt full poäng. Perfekt med blommorna också!

  SvaraRadera
 8. Oj så jättevackra bröllopstårtor! Brudparet och babyn är verkligen söta, gillar speciellt deras munnar och ögon. :-) Och blommorna är väldigt vackra, fina färger. Men visst tar det lång tid att göra rosor, även om det oftast är värt besväret. ;-)

  SvaraRadera
 9. De hade jag missat hehe. Tack så jättemycket för svaret :D Enklast att se svaret är nog om de blir postat i ens egen blogg men nu såg jag de iaf :)

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt brudpar och bebis du gjort! helt underbara tårtor!!

  SvaraRadera
 11. Maria: Tack så mycket. Konstigt att det inte funkade tidigare. Apropå om dom stod upp, jag vet inte jag... Efter att de hämtat tårtorna sa min man "såg du hur killen hade börjat luta bakåt?", mitt hjärta stannade. Hoppas verkligen de klarade sig igenom bröllopsfesten.

  Tove: Tack så mycket. Ja rosor kan nog vara värt besväret, säkert roligare att göra när de får lite större storlek.

  Milli: Hoppas det var till nån hjälp ;-)

  Annika: Tack så mycket för dina fina ord.

  SvaraRadera
 12. Jag har ju trotts allt jobbat på ett bageri/konditori som har gjort bröllopstårtor sen 1917 och dina tårtor är tusen gånger finare. Du är verkligen super duktig!

  Kram lillebror!

  SvaraRadera
 13. Lillebror, jag vet att du antagligen överdriver en aaaaning, men det gör mig så glad... att du ens jämför mig med Madame!! Det värmer mitt hjärta... Kram på dig!!

  SvaraRadera
 14. Superfina bröllopstårtor och brudparet och barnet är ju jättesöta!!! Kommer jag garanterat tjuvkika på om jag ska göra något liknande :-)

  SvaraRadera
 15. En dum fråga men sockerpastan som du gör alla figurer å allt med tårkar inte den?? gör du allt på en gång eller du kan typ gära halva då å resten sen? E nybörjare på detta område e nyfiken på lite tips å trix ang tårtdekorationer e välldet tacksam för svar på min mail som är ami_roos@hotmail.com Dina tårtor e fantastiska..

  SvaraRadera
 16. Åh vilka fina ögon...och stående gubbe också. Ägonvitan och det svarta är målat va? är det vit pulverfärg? Hur gör du ögonen? tacksam för svar på min mail sophia.lindberg@hotmail.com

  SvaraRadera