söndag 26 september 2010

Blog-paus

Ledsen för detta oplanerade blog-uppehåll... jag har jobbat mycket och inte gjort ett skvatt kreativt.

Var i STHLM för ett par veckor sedan. Det var mycket trevligt, fick bo hos min bästa vän Veronica och hennes familj. Tanken var att jag skulle besöka två tårtbutiker och handla på Zara (favorit barnklädbutiken), men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag och Veronica var först till den ena butiken... om man nu kan kalla det butik. Ingenting fanns det, några tyllar, tårtbrickor och kanske tre olika pastafärger (typ). Mycket besviken.
Sedan drog jag till mitt gamla jobb i Täby Centrum och snackade bort några timmar med saknade gamla vänner. När jag sedan sa hejdå och skulle gå på Zara så hade de lagt ner.. ytterligare besvikelse.

Dagen därpå blev dock mycket bättre. Började på Cake and Design i Vallentuna. Där hade jag både lite tur och otur. Tur för att jag hann dit två dagar innan de stängde för flytt och otur för att jag var där en dag innan det blev 50% på allt. Jag fick dock 20% på allt och det var ju bra det.
Det var ju väldigt urplockat eftersom de skulle flytta men jag var ändå i himlen. Har ju hittills bara handlat bak-saker på nätet och det var en rolig upplevelse att få se och känna på sakerna innan jag handlade. Köpte en massa mousser och pastafärger, ett alfabet och lite former. Mycket trevligt.
På kvällen innan jag åkte hem gjorde jag och Veronica en tårta till hennes son Casper. Något av en utmaning eftersom jag helt hade glömt att ta med mig tårtverktyg. Vi fick använda det vi kunde köpa tidigare på dagen och sedan improvisera med det som fanns i Veronicas kök. För att spä på utmaningen ännu mer så är Casper mjölkprotein allergiker, så det gick inte med vad som helst.

Ni ska få se tårtan så fort jag har fått en bild av Veronica, eftersom min kamera sabbade bilderna totalt.
Gjorde oxå ett fatalt misstag. Försökte först färga vit pasta svart, och alla ni som försökt nån gång vet ju att det är omöjligt (jag hade färdigköpt blå pasta, men glömde helt bort att det var den jag borde ha försökt färga svart), det var misstag nummer ett och den pastan blev ju naturligtvis grå och omöjlig att arbeta med. Sedan ville jag trots detta ha svarta bokstäver... vi hade köpt ett svart pulver som vi testade med. Det blev skitsnyggt, när de låg på bordet. Som sammetsbokstäver. Men sekunden jag skulle flytta de till tårtan insåg jag mitt misstag. Hade gjort bokstäverna i Ballinas vaniljpasta (som inte torkar) och de sladdrade bara omkring och med detta pulver på dem var det ett recept för katastrof. Som jag sullade med svart överallt på denna tårta. Jag skämdes ögonen ur mig!! Kunde rädda utseendet lite genom att sätta vita prickar lite asymmetriskt runt namnet, men närmast bokstäverna var det fortfarande hopplöst kladdigt.

En sak kan jag ju iaf ta med mig från denna tårta. Var försiktig med det svart pulvret. Allt, precis allt, blir svart!!

Nu ska vi åka till mamma och pappa så våra barn får nån mat ikväll ;-). Kram på er!

3 kommentarer:

  1. Jätteroligt med besök av dig! Men inte ge en massa bortförklaringar för tårtan! Den blev suuuuperfin och jättegod! Casper frågade senast imorse: "Mamma, har vi någon tårta i kylskåpet till mig?" ;) Han älskade den!!

    SvaraRadera
  2. :) läser och skrattar! för varje gång jag gör misstag - och det gör väl alla, - så skäms jag ögonen ur mig, trots att alla andra brukar inte märka någonting och tycker att tårtan är superfin. Och svart är den besvärligaste färg! Nu köper jag alltid färdig

    SvaraRadera
  3. Hej hej =) Har gjort en ny blogg om bara tårtor och annat och har lagt in din blogg i min favoritblogglista. Hoppas att det är okej.

    SvaraRadera