fredag 22 april 2011

Fundering...

Nu skulle jag behöva lite hjälp.

Jag ska snart till att göra en bröllopstårta. På den vill jag ha rätt så mycket blommor, och framförallt stora rosor.

Vad använder ni andra för material till rosor?

Jag har den enda gång jag gjort rosor använt flowerpaste. Men de blir ju så hårda... eftersom de är så kompakta i mitten. Man vill ju ha en pasta som stelnar snabbt, men inte blir "stenhård". Några tips?

Hur är det förresten att äta en tårta med rosor i flowerpaste? Blir de jobbigt hårda att äta?

Oftast när jag modellerar använder jag modellerings pasta som jag gjort genom att blanda i CMC i vanlig sockerpasta. Det blir väl det jag kommer använda om ingen har något bättre förslag.

Inga direkta världsproblem, men jag skulle vilja höra era åsikter.
Tack på förhand! Hoppas ni alla har en bra långfredag!
Foto: Privat

7 kommentarer:

 1. Jättevackra rosor förresten! Gillar speciellt knopparna, väldigt verklighetstrogna.

  Jag brukar använda Wiltons SP för att den är bra att modellera i och blir rätt så hård, men inte alls som flowerpaste. Annars så finns ju Ballinas som inte alls stelnar tycker jag, men det kanske är lurigt om de inte stelnar alls.

  SvaraRadera
 2. Jag har gjort rosor i sugarpaste, flowerpaste och marsipan. Jag föredrar marsipan om allergier inte finns, den håller sig mjuk men håller formen bra och är lätt att arbeta med. Av sugarpaste och flowerpaste har jag oftast använt sugarpaste och tycker att det funkar bra.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att få göra bröllosptårta! Jag svarar precis som Erika och av samma orsaker; marsipan är bäst för rosor! Och godast. :) Blanda gärna in lite sugarpaste (ca en tredjedel sp, resten marsipan) så torkar de och håller formen bättre. Själv tänkte jag göra just så när jag skall göra en hel massa rosor till en bröllopstårta i sommar.

  SvaraRadera
 4. Vilka valmöjligheter. För mig funkar det bäst med en blandning 2/3 delar sockerpasta och 1/3 del Flowerpaste. Marcipan är säkert godast,så det som Tove och Erika skrev kommer jag att prova också.

  SvaraRadera
 5. Säger som det flesta andra - Marsipan! Det gör jag mina rosor i! :0) Chokladsockerpasta är väldigt enkelt att jobba med oxå, om du någon gång ska göra bruna rosor :0)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med, maripan är så bra. Den är så lätta att forma och få så fina veckade blad. Den fäster också bra i sig själv, Ja den är helt enkel bäst när det gäller rosor. Rosor i maripan spricker ji inte heller som rosor i flowerpaste kan göra om man har otur. Lycka till. Det skall bli spännande att se resultatet.

  SvaraRadera
 7. Tack för alla tips!! Jag ska absolut testa marsipan, eftersom ni alla talar er så varma om det ;-). Ska även testa Marias tips (Wiltons SP), eftersom jag fortfarande är lite skeptisk till marsipan ;-), jag hoppas iofs att jag blir överbevisad. Marsipan är ju mycket godare :D

  SvaraRadera