torsdag 7 april 2011

Största överraskningen på länge!

Här om kvällen satt vi i soffan framför TV:n när det plötsligt bultade på dörren. Utanför stod min lillebror med familj!! De hade kört 55 mil på infall och inte berättat för någon att de skulle komma. Gissa om man blev chockad. Där stod de och sa bara: "Hej, får vi sova hos er?" Så himla roligt.

Brorsan har ju fyllt år, och jag hade planerat att göra en kretskorts-tårta (som han önskade sig) till påsk... Men eftersom de nu var här så kunde vi ju fira hans födelsedag tidigare än väntat. Problemet blev ju bara att jag inte hade nån tid att göra en kretskort-tårta. Jag hade bara några timmar på mig och när jag lade locket på tårtan visste jag fortfarande inte vad det skulle bli.

Jag valde den gula färgen, bara för att jag ville testa den. Bror sa: "Gör en ost". Jag försökte göra gropar (som osthål) men sockerpastan sprack bara. Så där stod jag och kliade mig i huvudet, när hans fru sa: "Gör en påsktårta!".
Till saken hör att brorsan har nån knäpp grej för sig då han aldrig Gratulerar nån på födelsedagen... utan säger ist "God Jul", eller "Glad Påsk" osv. Jag har till och med fått ett "Välkommen till världen" en gång :-)

Därför kommer här en Påsktårta, som jag svängde ihop på ett par timmar.
Försökte få till fjädrar... Inte de snyggaste och om jag hade haft längre än 20 min på mig så hade det garanterat blivit bättre. Men nöden har ingen lag och rosblad fick fungera som Påskfjädrar.
Foto: Privat
Känns lite tråkigt att jag inte kunde ge honom en finare tårta, men han tyckte om den iaf.
Grattis Lillebror på födelsedagen. Titta gärna in på hans blogg, då blir han glad :-)
http://mickeshobby.blogspot.com/

7 kommentarer:

 1. Den blev ju jättefin, en riktig påsktårta

  SvaraRadera
 2. Ha ha vilken rolig grej att inte säga grattis! Gillar verkligen tårtan, så himla söta färger och riktigt "påskig" :) Grattis till din bror :D

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa om lite mer än bara tårtan. Jättefin blev den, det är inte dåligt att bara slänga ihop...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att den blev jättefin, även om det inte blev den tårta du planerat till honom. Roligt att du skrev "Glad påsk", precis som din bror brukar säga. :-)

  SvaraRadera
 5. Ja det var en fin födelsedags tårta! Tack syster yster :-D Och den var lika god som vanligt och fjädrarna kunde inte bli annat än perfekta jag hjälpte ju till att stansa ut dom ;-) Och det var himla kul att se dej svänga ihop en så fin tårta och det tog verkligen bara typ en timme...

  Och så vill jag tacka för att du fixade så fina presenter verkligen oväntat. Kram/Lillebror

  SvaraRadera
 6. Jag tyckte det var en väldigt fin tårta, och imponerande att det gick så snabbt!

  SvaraRadera