torsdag 22 september 2011

Bakugan tårta.

Bakugan verkar vara väldigt poppis bland små killar. Och jag ska erkänna att jag knappt vet vad det är. Så inför denna tårta till lilla Pelle, 4 år, fick jag låna lite bakugan av min snälla kollega. Dessa var riktigt roliga och sysselsatte min lillebror i nån timme... han är 31 år :D.

Denna tårta är penslad helt i guld. Kanske inte syns så bra på bilderna. Jag är speciellt nöjd med själva logon. Det är ju riktigt kul att göra "platta" tårtor :-).

Innehåll: Hallonmousse, Chokladkräm, Rårörda hallon. Spacklad med Chokladsmörkräm och täckt och dekorerad med sockerpasta.

Många har frågat efter mitt recept på Chokladsmörkräm, så här kommer det:
1 pkt florsocker
200 g smör (rumsvarm)
2 msk kakao
3 msk hett vatten

Blanda kakao och vatten i en stor bunke. Tillsätt smöret och florsockret och vispa på hög fart tills du har en jämn smet. Räcker till att täcka en riktigt stor tårta och lite till ;-).

8 kommentarer:

 1. wow så snygg.. emblemet i mitten var verkligen toppen läckert

  SvaraRadera
 2. Ja hade Bakugan funnits när jag var liten hade både He-Man och Transformers fått kliva åt sidan ;-D!

  Och tårtan var verkligen jätte cool...

  SvaraRadera
 3. Gud var du fick till loggan och namnet i mitten snyggt.. Precision på hög nivå.. grymt fräck tårta.. PS.. jag har svart dig ang chokladsmörkrämen

  SvaraRadera
 4. Snygg tårta, loggan blev riktigt riktigt cool!

  SvaraRadera
 5. bokstäverna är så fina att jag först trodde att de var ditsatta med hjälp av Photoshop eller något sånt :)) verkligen

  SvaraRadera