söndag 30 oktober 2011

Halloween

Jag tycker Halloween är mysigt... i USA. I Sverige retar det mig lite. Svenska barn har påsken då de får gå och tigga godis, och de amerikanska barnen har Halloween. Att Halloween har kommit till Sverige tycker jag lägger en mörk och oseriös skugga över All Helgona, som är en tid av eftertanke och sorg. Tycker jag.

Men, med barn på dagis så kan man inte komma undan, och de släpar hem fladdermöss och spöken och pratar om att klä ut sig och äta pumpa *haha*. Så vad gör man. Man får bita ihop helt enkelt. Men en sak är säker, mina barn kommer aldrig få gå på "Trick or treat". Så det så!

Nu, i denna anti-halloween anda, så kunde jag ju ändå inte låta bli att baka. Jag vet, man är ju inte riktigt frisk i huvudet. Men här är dom, mitt bidrag till halloween-hysterin... i sverige.
De är choklad och marsipan cupcakes, med mandelfrosting. Det var meningen att frostingen skulle vara orange, men som vanligt misslyckades jag. Vem vet, nån dag kanske jag också lär mig färga ordentligt.

3 kommentarer:

 1. Väldigt fina dina cupcakes! Jättesnygga spritsade dekorationer. Annars tycker jag väldigt lika som du om Halloween, men som du säger så blir man lite påtvingad hela grejen genom barnen. Å andra sidan är det väldigt underhållande att se hur fascinerade de är av allt som är förknippat med helgen, så lite roligt är det ju också.

  SvaraRadera
 2. Kan du visa lite sprits tips.
  Dekratinerna var super fina. Har försök själv ett par gånger, men om jag lyckas få dem någorlunda så går de sönder då jag skall flytta dem. Tack

  SvaraRadera
 3. Dom var supergoda!

  SvaraRadera