måndag 24 oktober 2011

Nostalgi

I helgen har jag gjort två tårtor som fått mig att tänka tillbaka i tiden. Idag ska jag visa er den första. En Pippi-tårta till en liten tjej som fyllde fyra år.

På denna tårta gav jag RKT en andra chans. Fortfarande för knöligt för min perfektionist-ådra, men jag är annars mycket nöjd. Tricket tror jag handlar om flera lager sockerpasta.
När jag var klar slogs jag av en lustig tanke. Det är nog den första flicktårta jag gjort utan nåt rosa. Rosa är helt enkelt inte rätt för Pippi.
Innehåll: Chokladmousse, jordgubbsmousse, rårörda blåbär.

6 kommentarer:

 1. Vad innebär RKT? : )

  SvaraRadera
 2. En verkligen jätte fin Pippi..Älskade lilla blomman med knappen.. Jätte söt.. Härliga färger. Jätte flickig utan det rosa faktiskt.. Menar du att du gjorde Pippi av RKT?

  SvaraRadera
 3. Mycharmbracelet: Rice Krispie Treats, borde kanske ha skrivit det;-), Det är en massa som man gör av Rice Krispies (frukost flingor), smör och marchmallows. Så behöver man inte göra hela figuren i gedigen sockerpasta.

  Bakverk och fikastunder: Tack så mycket!

  Carola: Tack! Ja, tårtan är så stor, 25cm, och jag ville ha en stor Pipi , så kroppen hennes är RKT. Allt annat, huvud, ben och armar är ju sockerpasta.

  SvaraRadera
 4. jättefin blev den.så svårt och göra ansikte tycker jag,tar du penna eller använder du pasta,eller

  SvaraRadera