torsdag 15 december 2011

Så lätt, så snyggt - Oreo Cookie Molds

För ett tag sedan hittade jag superroliga formar på nätet. Habegäret fullkomligen tog över mig ;-). Det jobbiga var att de fanns i USA. Och att frakten kostade lika mycket som själva formen. Men nu, tack vare supergulliga Pehrnilla på Strössel och Annat, så har jag några i min ägo.

Tusen tack, Pehrnilla, för att du vågade satsa på denna produkt! Precis som vi trodde, så var det superenkelt att göra och resultatet blev riktigt bra, om jag får säga det själv ;-), även på första försöket.

Formarna hittar ni här. Och så här kan resultatet bli:

Hur gör man då? Jo, man fyller formarna till 1/3 med smält choklad, eller Candy Melts. Sedan trycker man försiktigt ner kakan (Oreo, Ballerina eller som i detta fallet, Ballerina Kladdkaka Vanilj). Var försiktig så att den inte hamnar ut mot kanten på formen. Fyll sedan hela formen med choklad och knacka ut ev luftbubblor. Jämna ut chokladen med en slickepott, rak kniv eller degskrapa, så att kakorna får en jämn botten.
Ställ formarna i frysen i ca 10-15 min, så att de blir hårda nog att få ur formen.
Jämna till kanterna med en vass kniv. Klart!!

Vad tycker ni? Visst är dom supersöta? Strössel och Annat har massor med designer att välja mellan. Återigen, tack snälla Strössel och Annat, det var fantastiskt kul att göra dessa.

5 kommentarer:

 1. åh va fint de blev,har också sett dem formarna och de blev ett perfekt resultat.

  SvaraRadera
 2. ååh vad fina de var :) Och de ser ju jättegoda ut också :) spännande med en kaka innuti, de är ju lixom inget man förväntar sig när man tar en tugga ;)

  SvaraRadera
 3. Åhh jag har också sett dessa och blivit nyfiken! Dina kakor blev verkligen superfina! Men hur blir smaken? Blir det inte väldigt sött?!

  SvaraRadera
 4. Jag har oxå sett dom här på strössel och annat, men inte rikigt fattat hur man ska använda dom! Men nu när jag sett hur fina dina kakor blev så blev jag ju himla sugen på att testa själv :D

  SvaraRadera
 5. Jag visste inte heller hur jag skulle göra men nu kommer jag med att beställa :)

  SvaraRadera