onsdag 13 april 2011

Två-kakan

Denna marängiga äppelkaka är den enda äppelkaka som jag själv gillar... och min man tycker den är godast i hela världen. Den är extremt lätt att göra och jag har på nåt sätt fått för mig att det är ett gammalt familje-recept... eftersom jag aldrig sett det nedskrivet någonstans. Det är förmodligen inte så.

Iaf, den heter två-kakan för att det är två av allting;

2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen
Smör, ströbröd, kanel och pärlsocker

Gör så här:
Smörj och bröda en form med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och vaniljsocker för sig och blanda det sedan i sockersmeten.
Häll smeten i formen.
Skala och riv äpplen och stö över smeten.
Strö på kanel.
Skiva små bitar smör och lägg över smeten (stora som 5-kronor ungefär).
Avsluta med att strö över pärlsocker.

Grädda i 30-35 min i mitten av ugnen.

Servera med vaniljsås om man tycker det är gott, själv äter jag den helst torr ;-)
Foton: Privat

2 kommentarer:

  1. Den är verkligen galet god! Smakar som nyttigt godis fast gott! =D

    SvaraRadera
  2. Den såg väldigt god ut =) Lätt att komma ihåf receptet också då de är två av allt :)

    SvaraRadera