lördag 15 oktober 2011

Tårta till överraskningsbröllop.

Idas mamma ringde mig härom dagen och ville överraska sin dotter med en bröllops tårta, som i sin tur skulle överraska sin familj med att gifta sig, på vad familjen trodde var ett födelsedagskalas. Glasklart, eller hur?

Ida och Robin visste iaf inte om att de skulle få denna tårta. De trodde mamman skulle fixa en vanlig tårta från kondis. Ska bli mycket roligt att få höra deras reaktion på tårtan.

Mamman berättade att Ida skulle ha en "vanlig" vit, knälång klänning och att Robin skulle ha jeans, vit skjorta och slips. Så jag gjorde ett lite avslappnat brudpar. Jag är mycket nöjd med detta brudpar. Och blev ännu nöjdare när Idas mamma sa att Idas klänning förmodligen skulle se ut precis så här. Vilken himla tur man har ibland.
Smaken på denna tårta är vad som börjar bli en riktig klassiker i mitt kök: Hallonmousse, rårörda hallon och chokladkräm. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sockerpasta.
Stort grattis till Ida och Robin! Hoppas ni hade en fantastisk dag.

8 kommentarer:

  1. Åh, tårtan är fantastiskt fin!! Gillar designen väldigt mycket och figurerna är så fint modellerade! Brudparet måste ha blivit väldigt positivt överraskade =)

    SvaraRadera
  2. Vilken superhärlig tårta!
    Kan tänka mej att brudparet blev väldigt överraskade, för sån här fin tårta hittar man inte på nåt vanligt kondis inte!

    SvaraRadera
  3. Det blev succe! Både som överraskning och smakmässigt. Så roligt! Varma hälsningar Idas mamma.

    SvaraRadera
  4. Jättefin tårta verkligen,skriker romantik över den
    hehhe.
    ville passa på och tipsa dig om 2tävlingar som pågår hos mig där man kan vinna en underbar marmorkavel och 3st flame boy brännare är i potten
    Simone

    SvaraRadera
  5. Guud vilken fin tårta =) En sån vill jag med ha :) Kan ite tänka mig annat än att brudparet blev väldigt förvånade och supernöjda =)

    SvaraRadera
  6. Satt och tittade på den här tårtan häromdagen, blev himla imponerad - så vacker! Du är väldigt bra att få till romantiska och stilrena tårtor.

    Just ja, du undrade över RKT. Jo jag tycker också att det kan vara knepigt med att få det slätt. Man kan säkert spackla, men jag vill att dekorationerna ska hålla länge o inte behöva vara kyld så jag brukar försöka släta till det medan det ff är ljummet och sen tar jag rätt tjockt lager med SP. Just på denna tårta jag gjorde så var det helt okej att den var lite ojämn för det var ju ett berg. Så det var enklare än vanligt .-)

    SvaraRadera
  7. Men du, vad vacker.. så många fina detaljer.. Men det är ju du i ett nötskal. Det där lilla extra.. Älskar hur du lagt de små lila blommorna lite så där ojämt och uppe på någon annan blomma.. Så fint med det lila bandet, pärlbandet och de söta blommorna.. Jätte söta brudpar. Jag gillar hur du fick till hur de sitter. Jag tycker det är så svårt att få till det naturligt

    SvaraRadera
  8. Underbar tårta, som alltid!! Så oerhört snygga modelleringar att man faller baklänges, jag är både imponerad och extremt avundssjuk- du är galet duktig!!!

    Ha en riktigt härlig kväll :D

    SvaraRadera