söndag 29 januari 2012

Harlees Winx tårta

När Harlees mamma Madde ville att jag skulle göra en Winx tårta till Harlees 7:e födelsedag visste jag först inte vad det var. Efter en stund på Google insåg jag dock att mina egna barn har kläder med dessa älvor på.

Favoriten var Bloom (som jag tror är huvudkaraktären). Det var en svår figur att modellera och jag är inte helt nöjd. Hon är så lång och elegant, och hela det där söta uttrycket tycker jag var väldigt svårt att få till.

Nåja, Madde blev iaf mycket imponerad när hon såg tårtan och öste beröm över den, så såhär i efterhand... så är jag nöjd.
Innehåll: Chokladbottnar, chokladkräm, päron, päronmousse m. chokladbitar, spacklad med chokladsmörkräm. Mycket choklad kan tyckas, men när jag frågade vilken smak de ville ha fick jag svaret: "Ingen aning, men hon gillar choklad iofs ;-)"
Hela tårtan var en överraskning för Harlee, som trodde hon skulle få en vanlig prinsesstårta. Nu väntar jag med spänning på att få höra hennes reaktion.
Grattis på 7-års dagen, Harlee!!

12 kommentarer:

 1. Jag tycker hela tårtan är elegant, värdig sin älva (som jag inte heller känner till). Snygg helhet, Harlee blev säkert jätteglad. Och så låter den som jättegod!

  SvaraRadera
 2. Oh den va fin, håret var ju jättesnyggt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, skönt att du gillar håret, det var jag nämligen mest osäker på... Tycker inte alls det blev likt originalet.

   Radera
 3. Känner igen det där, att man blir mer nöjd i efterhand då man fått en sådan positiv respons! Din tårta är jättefin! Känner inte igen denna figuren alls..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det lustigt. Men man har väl förmodligen högre krav på sig själv än de som ska få bakverken har. :-)

   Radera
 4. Snyggt! Du e jätte duktig på att modellera :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack. Vad roligt att du tycker det. :-)

   Radera
 5. Jag kan int förstå hur man klarar av att moddelera så bra! Du är fantastiskt duktig! Å hur i all världen lyckades du så bra med håret??

  SvaraRadera
 6. Att du inte är nöjd.. hon är ju helt otrolig.. du har verkligen lyckats med att fånga hennes elegans. Hon blev så vacker.. Den lilla tjejen måste svimmat när hon såg sin tårta.. vilken lycka..
  Jag är mycket imponerad.. Du skall vara stolt över dig själv. Perfekt modellerat... Jag har inte heller hört talas om dom.. Håller med de andra.. hur har du gjort håret.. Jag skulle dö av lycka om jag hade ett sådant hår..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, ok, jo lite nöjd är jag ju. Men nöjdheten kommer nästan alltid i efterhand ;-).

   Håret har jag gjort med sugarcraft gun och .... mycket tålamod :-).

   Radera