måndag 27 augusti 2012

Bröllopstårta med lilja

Så var den då äntligen klar. Bröllopstårtan jag har drömt mardrömmar om ;-). Inte kunde jag väl ana att det skulle vara så svårt att göra sockerliljor. Liljan på tårtan är fjärde försöket. Låter kanske inte så mycket, men med torktider så tog en lilja flera dagar att göra. 

Brudparet var två av mina äldsta vänner och som tur var så gillade dom tårtan. Trots att den inte blev riktigt som jag hade tänkt mig.
 Tårtan innehöll: Vaniljbottnar, jordgubbsmousse, rårörda jordgubbar, citronmousse och ett tunnt lager lemon curd. Spacklad med chokladsmörkräm, täckt med sockerpasta och liljan är gjord i flowerpaste.

 
 Tack så mycket Linda och Tobbe för att jag fick äran att göra eran tårta. Ni var så fina hela familjen i kyrkan. Jag önskar er en massa lycka och kärlek i framtiden. Kram på er!!

10 kommentarer:

  1. Så vacker! Liljan är jättefin.

    SvaraRadera
  2. Fin tårta och vilken härlig lilja. Har du använt dig av en utstickare eller hur har du gjort den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Alexandra! Det är en utstickande för bladen. Men sen har jag använt mig av floristtråd och tejp.

      Radera
  3. Jättevacker! Åh stackare som gjorde den fyra gånger! Jag har också testat lilja en gång, vilket jobb det var. Förstår att du hade mardrömmar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, jag kände mig lite desperat på slutet... Mycket nöjd att jag iaf fick ihop en. :-)

      Radera
  4. Vilken otroligt vacker tårta!! Den var säkert jättegod också!

    Tänkte fråga om du har något bra recept på mangofyllning till tårta? Och gärna en god vitchokladfyllning också. Min blivande lille 7-åring vet vad han vill ha för tårta :-)! Blå marsipan ska det var runt också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Åsa! Tyvärr är jag inge bra på mango. Men jag vet att det finns mango/passions mousse att köpa på tex Strössel och annat. Den blandar man med vispad grädde, superlätt.

      Radera
  5. Guuud va vacker!
    Så enkel och stilren!
    Och liljan blev kanonfin!

    SvaraRadera